Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ‘Türkiye Innovation Week 2024’te Yer Aldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ‘Türkiye Innovation Week 2024’te Yer Aldı

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile Türkiye'nin en kapsamlı inovasyon etkinliği olan Türkiye Innovation Week (TIW24), 10-12 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu önemli etkinlikte, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN ve Üniversite-Sanayi İş Birliği projeleri alanında Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları, Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Öğr. Gör. Dr. Fatma Funda ÖZDÜVEN ve Öğr. Gör. Dr. Figen TAŞCI DURGUT tarafından geliştirilen “Tam Otomasyonlu Prototip Bir Mikro Yeşillik Bitki Yetiştirme Kabini İmalatı ve Yetiştirme Ortamı - KONFETİ KABİN” isimli proje ile Üniversitemizi temsil etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN, etkinliğin ikinci gününde düzenlenen “Odaklı İnovasyon İş Birlikleri” panelinde, Üniversitemizin tarım ve gıda alanındaki faaliyetlerinden bahsetti. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Gıda Biyoteknolojisi alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçildiğimizin altını çizen TAŞAN, ayrıca “Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi” ile “Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi” gibi yapıların da önemine vurgu yaptı. Bu merkezlerde, diğer üniversiteler ve dış paydaşlarla ortak projelerin yürütüldüğünü belirtti.

Ayrıca Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat TAŞAN panel konuşmasında; Üniversitemiz Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projeleri kapsamında tamamlanan, akademisyenlerimizin Üniversite-Sanayi İş Birliği ile geliştirdikleri “Konfeti Kabini” isimli projeye olan desteğini belirterek, “İnovasyon Haftası gibi etkinliklerde yer almak, fikirlerimizi paylaşmak ve daha geniş kitlelere ulaşmak için büyük bir fırsat” dedi.

Üniversitemiz, Türkiye İnovasyon Haftası’nda “Konfeti Kabini” projesiyle dikkat çekti. Bu yenilikçi proje akıllı tarım, sürdürülebilirlik, inovasyon, dijitalizasyon, gıda güvenliği ana temaları ile hem bireysel hem de toplumsal düzeyde tarım ve gıda alanında geleceği yansıttı. Sergilenen projede, akademisyenlerimiz, ziyaretçilere kabinin Ar-Ge süreci, kullanımı, teknik yapısı ve yetiştirilen mikro yeşillikler hakkında kapsamlı olarak bilgi verdi.

Ziyaretçiler, projenin yanı sıra Üniversitemizin diğer inovatif çalışmaları hakkında da bilgi alma şansı buldu. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, geleceğin tarım ve beslenme çözümlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.