Yazar ve İş İnsanı Leman CAN'dan Basın Açıklaması

GÜNDEM 18.08.2023 - 22:11, Güncelleme: 18.08.2023 - 22:11
 

Yazar ve İş İnsanı Leman CAN'dan Basın Açıklaması

‘Bizi gerçekten duyuyor musunuz?”
Gençler diyor ki: ‘Bizi gerçekten duyuyor musunuz?” Yazar ve iş insanı Leman CAN özelde Tekirdağ genelde Türk gençlerinin sorunlarına dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı. Değerli basın mensupları: “Bütün ümidim gençliktedir” diyen bir ulu önderin kurduğu ülkede; -Gençler eğitimsiz,  - Gençler işsiz,  - Gençler ümitsiz ve - Gençler idealsiz kaldı. Eğitimsiz kaldı.  Çünkü 2002 tarihinden bu güne kadar hepsi aynı partiden olmak üzere gelen 9 Milli Eğitim Bakanı da eğitimi yeniden ele aldığını söyledi. Sistemsizliği sistem haline getirdiler. Başında MİLLİ kelimesi olan iki bakanlıktan birisi olan Milli Eğitim Bakanlarının hiçbirisi eğitimi MİLLİ hale getiremedi. Sonuç: ucube bir eğitim sistemsizliğinin hayata hazırlayamadığı diplomalı gençler. İşsiz kaldı diyorum. Çünkü 15-24 yaş aralığındaki gençlerin işsizlik oranı erkeklerde yüzde 15, kadınlarda ise yüzde 24. Yani her 9 erkekten ve her 4 kadından biri işsiz. Düşünebiliyor musunuz, 20 yaşına gelmişsiniz arkadaşınızla çıkıp gezmek için bile ebeveynlerinizin vereceği harçlığa muhtaçsınız. Her gün evden iş aramak için çıkıp eve işsiz dönüyorsunuz. Kaldı ki iş bulanlar insanca yaşayabiliyor mu? Tabi ki hayır. Bekar bir çalışanın asgari yaşam maliyeti 13.400 TL olan bir ekonomide asgari ücret 11.500 TL . Aradaki farkı nereden bulacak bilen var mı? Yani iş bulan da başkalarına muhtaç. Gençler ümitsiz diyorum.  Çünkü bu şartlarda iş bulan da bulamayan da geleceğini nasıl planlayabilir ki? Karnını doyurmak ve barınmakla uğraşan bir gencin geleceğe ümitle bakması düşünülebilir mi? Çağdaşları ile sosyalleşmeyi, tatil yapmayı, yeni yerler görmeyi hayal bile edemezler. Gençler idealsiz diyorum.  Önce kendini sonra da ümidini besleyemediğimiz hiçbir genç bir ideal peşinde koşamaz. Önce geçim derdiyle uğraşan apolitik genç, daha sonra yine geçim derdiyle uğraşan apolitik yaşlı olacaktır. Yaşama bu zorluklarla başlayan genç, zorluklarla baş edemez ise başka yollar aramaya başlayacaktır ki esas tehlike çanları o zaman çalacaktır.  Uyuşturucu maddeye başlama bakımından 15-24 yaş döneminin en riskli grup olduğu hepinizin malumudur. 2021 yılı istatistiklerine göre bu yaş grubunda uyuşturucuya başlama oranı yüzde 73,7  Onun için gençler “Bizi gerçekten duyuyor musunuz?” diye bağırıyorlar.   Ama görünen o ki çözüm makamlarında oturanların kulakları sağır. Ben yine de geleceğimizin teminatı gençler adına bağırmaya devam edeceğim. Sağır kulaklara duyurana kadar.  Hepinize saygılar sunuyorum.  Leman CAN -Çorlu-17.8.2023
‘Bizi gerçekten duyuyor musunuz?”

Gençler diyor ki:


‘Bizi gerçekten duyuyor musunuz?”


Yazar ve iş insanı Leman CAN özelde Tekirdağ genelde Türk gençlerinin sorunlarına dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı.
Değerli basın mensupları:
“Bütün ümidim gençliktedir” diyen bir ulu önderin kurduğu ülkede;
-Gençler eğitimsiz, 
- Gençler işsiz, 
- Gençler ümitsiz ve
- Gençler idealsiz kaldı.
Eğitimsiz kaldı. 
Çünkü 2002 tarihinden bu güne kadar hepsi aynı partiden olmak üzere gelen 9 Milli Eğitim Bakanı da eğitimi yeniden ele aldığını söyledi. Sistemsizliği sistem haline getirdiler. Başında MİLLİ kelimesi olan iki bakanlıktan birisi olan Milli Eğitim Bakanlarının hiçbirisi eğitimi MİLLİ hale getiremedi.
Sonuç: ucube bir eğitim sistemsizliğinin hayata hazırlayamadığı diplomalı gençler.
İşsiz kaldı diyorum.
Çünkü 15-24 yaş aralığındaki gençlerin işsizlik oranı erkeklerde yüzde 15, kadınlarda ise yüzde 24. Yani her 9 erkekten ve her 4 kadından biri işsiz.
Düşünebiliyor musunuz, 20 yaşına gelmişsiniz arkadaşınızla çıkıp gezmek için bile ebeveynlerinizin vereceği harçlığa muhtaçsınız.
Her gün evden iş aramak için çıkıp eve işsiz dönüyorsunuz.
Kaldı ki iş bulanlar insanca yaşayabiliyor mu? Tabi ki hayır. Bekar bir çalışanın asgari yaşam maliyeti 13.400 TL olan bir ekonomide asgari ücret 11.500 TL . Aradaki farkı nereden bulacak bilen var mı? Yani iş bulan da başkalarına muhtaç.
Gençler ümitsiz diyorum. 
Çünkü bu şartlarda iş bulan da bulamayan da geleceğini nasıl planlayabilir ki? Karnını doyurmak ve barınmakla uğraşan bir gencin geleceğe ümitle bakması düşünülebilir mi? Çağdaşları ile sosyalleşmeyi, tatil yapmayı, yeni yerler görmeyi hayal bile edemezler.
Gençler idealsiz diyorum. 
Önce kendini sonra da ümidini besleyemediğimiz hiçbir genç bir ideal peşinde koşamaz. Önce geçim derdiyle uğraşan apolitik genç, daha sonra yine geçim derdiyle uğraşan apolitik yaşlı olacaktır.
Yaşama bu zorluklarla başlayan genç, zorluklarla baş edemez ise başka yollar aramaya başlayacaktır ki esas tehlike çanları o zaman çalacaktır. 
Uyuşturucu maddeye başlama bakımından 15-24 yaş döneminin en riskli grup olduğu hepinizin malumudur. 2021 yılı istatistiklerine göre bu yaş grubunda uyuşturucuya başlama oranı yüzde 73,7 
Onun için gençler “Bizi gerçekten duyuyor musunuz?” diye bağırıyorlar.  
Ama görünen o ki çözüm makamlarında oturanların kulakları sağır.
Ben yine de geleceğimizin teminatı gençler adına bağırmaya devam edeceğim.
Sağır kulaklara duyurana kadar. 
Hepinize saygılar sunuyorum. 
Leman CAN -Çorlu-17.8.2023

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tekirdagmedyasesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.