AJNA – 3.GÖZ (ALIN) ÇAKRASI
Rengi: Lacivert, çivit mavi
(6.çakra alın)
Alnın ortası ile iki kaşın ortası arasındadır. Rengi indigo olup; derin meditasyon, üst düzey sezgiler ve insanın kendisinin idrakinde olması gibi hususlarla ilişkilidir. Bu çakra berrak fikirler oluşturmamız için gereken enerjiyi sağlar. Psikolojik olgunluk, etik ve filozofik prensiplerimizin köküdür. Tam kapazite ile çalıştığında beynin her iki bölümünü de faaliyete geçirir. Beynin sağ yarısı sezgilerimizi ve yaratıcı faaliyetlerimizi kontrol eder. Sol yarısı da rasyonel ve analitik düşüncelerimizi yönlendirir.
Her iki yarı da birlikte çalıştığı zaman ahenkli bir realite imajı doğar ve bu imaj oturmuş ve düşünüş düzeyi, sezgiler ve hayallerimize dayalı deneyimlerden oluşan bir yumaktır. Üçüncü göz fiziki, zihinsel ve duygusal düzeylerde kendi realitemizi yaratmamız yolunda aklımızın gücünü oluşturur. Aklımızın, beynimizin bu bölümünü hayatlarımıza kalıp değiştirttiğimiz, rüyalarımızı gerçekleştirip, idame ettirdiğimiz kısmıdır.
Üçüncü göz çakrası zihnimizin uyanmasına, bize öğretilen doğru mu, yanlış mı olduklarını sorgulamamıza yardımcı olur. Bizim için çok az değer ifade eden ve kendimizi kısıtlamamıza sebep olan fikirlerimizi süzgeçten geçirebilmemiz için bu çakranın tam kapasite ile çalışması gerekir. Bu çakranın manevi amacı bize zeka, basiret, hayal gücü, sezgi ve bilgi kazandırmaktır. Hayattaki deneyimlerimizden yararlanıp, doğruları buldukça bu çakramız gelişecek ve ruhumuzu güçlendirecektir.
3. göz çakra aynı zamanda telepati merkezidir. Hafıza, odaklanma, konsantrasyon, ortama uyum sağlamak bu çakrayı ilgilendirir. Kişinin zihinsel bedeni ile bağlantılıdır ve kişisel idarenin, tanrısal idareye teslimi bu çakranın enerjisi gereğidir.
Çakranın dengede olması durumunda kişi; kolaylıkla rehberlik alır, duru görü, imgeleme ve konsantrasyon gücü artar ve iç farkındalığı olur, enerjileri hisseder.
Madde bağımlılığı, ölüm kaygısı (ki varsa, kök çakra ve alın çakrası birlikte çalışılır) ortadan kalkar. Hafıza ve irade gücü artar. Kendi içinde dengeyi sağlamak için, bir başkasına ihtiyaç duymaz. Yaşantısı, olumlu seçimler ve eylemler üzerine kuruludur.
Alın çakrasındaki enerjinin dengede olmadığı zaman kişide; gerçeklerle yüzleşme kaygısı ve başkalarının tavsiyelerine güvenme kaygısı gibi kaygılar ortaya çıkar.
Çakra aşırı faaliyet gösterdiğinde; bilimin ispatladığı şeyleri anlar ve kabul eder. Mantıklıdır. Soyut kavramları, bilgileri bilim ve gerçek dışı bulduğundan dolayı reddeder. Başına gelen şeyler için başkalarını suçlayan düşünce yapısında olur.
Aşırı otoriter, kendini beğenmiş, kibirli bir yapı oluşur. Yargılayıcıdır.
Enerjinin bloke olduğu durumlarda kişi; sadece gördüğünü algılar. Ruhsal gerçekleri reddeder. Yaşamın temel konuları üzerine odaklanır. Para, giyim, yemek, barınacak yer gibi. Zihinsel karışıklık yaşar, unutkanlık görülür.
Amaçsızdır. Sorumluluk almak istemez. Kendi sezgilerine güvenmez. Anda yaşamayı beceremez.
Bedende etkilediği bölgeler: baş ön taraf, gözler, kaşlar, kulaklar, alın, ense, ense kökü, amigdala, burun ve sinüsler, geniz
Alın çakra da, arka kısım, amigdala alı verilen, iki adet bdem büyüklüğünde ana bir merkeze sahip bir bölge vardır. Vazifesi ilkel benlik, bilinçaltı ile ilgilidir. Korku, kaygı, endişe, tasa, vesvese, paranoya, fobiler bu çakra da etkileşime geçer.
Bilinç ve bilinçaltı, arası katmanlar bu bölgededir. Kendini ve başkalarını af edememek bu çakrayı ilgilendirir. Görmek ve işitmek ile ilgili fiziksel, ruhsal, duygusal problemler bu çakra da etkileşir.
Hastalıkları: Sinüs sorunları, nezle, saman nezlesi, migren, sinir iltihabı (zona gibi), körlük, katarakt, sağırlık, beyin tümörü, felç, iç kanama, nörolojik rahatsızlıklar, öğrenme güçlüğü.
Elifce Dipnot: sıradaki yazı 7. çakra Taç - Tepe çakrası olacaktır... takipte kalın değerli okuyucularım...